Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων εφήβων και προσφύγων

Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων (με τίτλο "Η ενσυναίσθηση μας ενώνει και μας κάνει πολίτες του Κόσμου") που ανάμεσα σε Έλληνες, έφηβους και πρόσφυγες που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήταν ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων που είχε στόχο να βελτιώσει τις ψυχοκοινωνικές συνθήκες των προσφύγων αλλά και να φέρει κοντά τους μαθητές με στόχο να διαλυθούν διάφορα στερεότυπα που αφορούσαν τους πρόσφυγες, σχολίασε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου. Σύμφωνα με την κ. Μαυρίδου, το πρόγραμμα είχε απόλυτη επιτυχία.

 prosfig star1

Στην τελευταία δράση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης, ο οποίος τόνισε τέτοιες δράσεις ενώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν πολίτες του κόσμου. Ο Μητροπολίτης, με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, τόνισε ότι και ο Χριστός έζησε ως πρόσφυγας στην Αίγυπτο για να αποφύγει την δίωξη του Ηρώδη. "Ο Χριστός δεν ήρθε στην γη για έναν λαό, ήρθε για όλο τον κόσμο" σημείωσε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιχαρακώνονται στον εαυτό τους αλλά να δείχνουν αγάπη στους άλλους. "Όλοι είμαστε ξένοι σε αυτή την γη και παράλληλα πολίτες του κόσμου" είπε κλείνοντας ο Μητροπολίτης.

prosfig star2

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του δήμου, παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης. "Η μικρή μας χώρα είναι παράδειγμα για μίμηση. Παρότι είναι στην χειρότερη οικονομικά θέση, δεν έκλεισε τα σύνορά της, έσκυψε πάνω στους πρόσφυγες" σχολίασε στον χαιρετισμό του.