Ξεκινά στην Αλεξάνδρεια τον Σεπτέμβρη το πρώτο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ (βίντεο, φωτογραφίες)

Το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για ΑμΕΑ στο νομό Ημαθίας θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στην Αλεξάνδρεια. Η ΚΕΔΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον σύλλογο ΑΜΕΑ Ημαθίας και θα στεγάσει το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις των Παιδιών της Άνοιξης.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην Αλεξάνδεια, από τους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους, μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του κέντρου, το καλοκαίρι θα βγει η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ και τον Σεπτέμβριο θα δοθούν τα voucher σε 50 δικαιούχους. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις απογευματινές ώρες και θα δημιουργήσει 5-6 θέσεις εργασίας.

"Κάναμε το πρώτο βήμα. Θα είναι το μοναδικό στην Ημαθία" σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΣΑ Στέφανος Δελιόπουλος.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, εθελοντής συνεργάτης της ΚΕΔΑ, ηλεκτρολόγος μηχανικός, που είχε την ιδέα υλοποίησης, τόνισε ότι απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και κινητικά προβλήματα και θα τα απασχολεί δημιουργικά, ανακουφίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης τόνισε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιδέα που κατατέθηκε διότι βούληση της διοίκησής του είναι να βοηθήσει τα ΑμΕΑ. "Είναι μεγάλο κατόρθωμα να ανακουφίσεις 50 οικογένειες" σχολίασε.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης, πρόεδρος του συλλόγου ΑμΕΑ Ημαθίας.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση σε βιντεο: