Do you speak English? Sprechen Sie Deutsch? Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια μπορείς!!!

agglika

Γράφει η Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών -Αγγλικά και Γερμανικά- στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκπαιδευτικές μεθόδους και προσεγγίσεις. Η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας, κι ως εκ τούτου, οι εγκαταστάσεις των Ι.Ε.Β είναι άρτια εξοπλισμένες, με ό,τι πιο μοντέρνο κι εξελιγμένο κυκλοφορεί σήμερα σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Διαδραστικοί πίνακες (smart boards) σε όλες τις τάξεις των ξενόγλωσσων μαθημάτων, προτζέκτορες, υπολογιστές, CD players, DVDs, είναι μερικές μορφές τεχνολογίας που λειτουργούν ως αρωγοί στην απόκτηση της γνώσης -η οποία λαμβάνει χώρα υποσυνείδητα και αβίαστα-, μιας και η εκμάθηση της γλώσσας καθίσταται πιο εύκολη και άμεση. Το μάθημα αποκτά άλλον χαρακτήρα -πιο ευχάριστο και διαδραστικό.

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας αποσκοπούν στο να γίνουν δίγλωσσο σχολείο• συνεπώς, η διδασκαλία της Αγγλικής ξεκινάει από το Νηπιαγωγείο, με 7 ώρες την εβδομάδα. Παιχνίδια ρόλων, αυθεντικό υλικό σε μορφή τραγουδιών και διαλόγων, βιντεάκια/ταινίες, και πρότζεκτς με ποικίλη θεματολογία, είναι μερικοί από τους τρόπους, με τους οποίους οι μικροί μαθητές μας έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την παγκόσμια -πλέον- γλώσσα. Όσο "ανεβαίνουμε" στις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, η διδασκαλία αποκτά μεν πιο τυπικό χαρακτήρα, δε χάνει όμως τη δημιουργική μορφή της.

Ο κάθε μαθητής αποτελεί μεμονωμένα το κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κι εδώ ακριβώς είναι που έγκειται το κλειδί της επιτυχίας των Ι.Ε.Β.. Η αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, όσον αφορά στην πορεία του μαθητή, αποκτά ειδικό βάρος. Ο κάθε καθηγητής φροντίζει να καλύψει τα κενά και τις απορίες που προκύπτουν, κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, προκειμένου αυτά να μη διαιωνίζονται και να μη δημιουργούν, με τη σειρά τους, περαιτέρω προβλήματα. Η περισσότερη δουλειά γίνεται εντός της τάξης, γεγονός που στοχεύει στο να μην επιβαρύνεται το παιδί με μεγάλο φόρτο εργασίας στο σπίτι, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε απέχθεια απέναντι στη γλώσσα. Σκοπός μας είναι ο μαθητής να αγαπήσει και να "βιώσει" την κουλτούρα της εκάστοτε γλώσσας, κι αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με συστηματική δουλειά και μεράκι, χαρακτηριστικό που διαθέτουν και οι πέντε ξενόγλωσσοι καθηγητές μας.

Ο μαθητής των Ι.Ε.Β. λαμβάνει όλη την απαραίτητη γνώση και καθοδήγηση εντός του σχολείου• έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη φροντιστηρίου τις απογευματινές ώρες. Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται επιλέγονται με μεγάλη προσοχή, μετά από συσκέψεις των αρμόδιων καθηγητών, και πρόκειται πάντα για γνωστούς και καταξιωμένους τίτλους, γνωστών εκδοτικών οίκων• SUPER COURSE PUBLISHING, Express Publishing, Grivas Publications, κ.ά.. Παράλληλα, το συμπληρωματικό υλικό παρέχεται απλόχερα, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα ενδιαφέροντα και όλες οι ανάγκες.

Οι καθηγητές της Αγγλικής, κ. Νίκος Ορφανίδης, κ. Μαρίνα Βράνα, και κ. Ελευθερία-Χαρά Ζέρβα, και οι καθηγήτριες της Γερμανικής Γλώσσας, κ. Δέσποινα Φιλιοπούλου και κ. Κική Χρήστου, εύχονται σε όλους τους μαθητές και γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και χαρούμενες αναμνήσεις.