Μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς

Το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, που επέτυχαν στον διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ» και συμμετέχουν στον διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» καθώς και των μαθητών Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου, για τον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 09.00 το πρωί στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας (Εργατικές Κατοικίες).

Τα μαθήματα προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου ως εξής:

1. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας για τους μαθητές της περιοχής Αλεξάνδρειας.

2. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας για τους μαθητές της περιοχής Βέροιας

3. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 10:00 το πρωί στο1ο ΓΕΛ Νάουσας για τους μαθητές της περιοχής Νάουσας.

Υπενθυμίζουμε ότι:

- Τα μαθήματα προετοιμασίας γίνονται δωρεάν για τους μαθητές και οι συνάδελφοι διδάσκουν αφιλοκερδώς.

- Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» για την Α΄ Γυμνασίου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και αυτή του 1ου τριμήνου της Α΄ τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

- Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για κάθε τάξη από Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και αυτή του 1ου τετραμήνου κάθε τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

- Θεωρούμε σημαντικά βοηθήματα για τους μαθητές τα περιοδικά ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ (Γυμνάσιο) και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄ (Λύκειο) και καλούμε τους μαθητές να τα προμηθευτούν έναντι στοιχειώδους τιμήματος 3-4 € ανά τεύχος.

- Σημειώσεις για τους διαγωνισμούς υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/competitions/home?q=node/614) ανά ενότητα: 1. ΑΛΓΕΒΡΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2. ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ 3. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 1

5. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 2 6. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 3 7. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ 8. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ 9. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

- Στην ιστοσελίδα του παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ (www.emeimathias.gr), στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://hms.gr) αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα θέματα και τις λύσεις των αντίστοιχων διαγωνισμών προηγούμενων χρόνων.