Η θέση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας η τοπική οργάνωση του κόμματος. Την παρουσίαση έκανε η Ελένη Μαυροπούλου, στέλεχος του ΚΚΕ. Στην εισήγησή της η κ. Μαυροπούλου άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ.

Στην κριτική της στην κυβέρνηση, η κ. Μαυροπούλου στάθηκε στα ακάλυπτα εκπαιδευτικά και στις χαμένες διδακτικές ώρες και τόνισε ότι οι αλλαγές στην παιδεία είχαν στόχο να μειώσουν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό κι όχι να κάνουν καλύτερη την παιδεία. 

Αναφορικά με τις θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι πάγια θέση είναι η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά και σε υψηλό επίπεδο. Υποστήριξε την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της παιδείας και την δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών για νήπια, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων αλλά και μαθητών ΑμΕΑ. Επίσης μέσα στις προτάσεις του ΚΚΕ είναι η δημιουργία ασφαλών σχολείων με όλες τις υποδομές (με θέατρα, γυμναστήρια κ.α.), η δωρεάν σίτιση και ανάπαυση.