Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μουσείο Εκπαίδευσης Βέροιας

Την Τρίτη και την Τετάρτη 14 και 15 Φεβρουρίου 2017 περίπου 100 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Δούκας" από την Αθήνα επισκέφτηκαν το Μουσείο Εκπαίδευσης "Χρίστος Τσολάκης". Η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει καθιερωθεί και προβλέπεται στο πλαίσιο των χειμερινών δραστηριοτήτων του σχολείου, μεταξύ των οποίων και η πολυήμερη εκδρομή στην Ημαθία, κατά την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ημαθία και την ευρύτερη περιοχή, να έλθουν σε επαφή με το πολιτιστικό της απόθεμα και να συνδυάσουν τη γνώση με τη δράση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και θαύμασαν τα πλούσια και σπάνια εκθέματά του.

Με το διάλογο, τις ερωτήσεις που ακολούθησαν και τη συνδρομή των δασκάλων τους, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα του παρελθόντος, τα αναγνωστικά εγχειρίδια, το εκπαιδευτικό υλικό κ.τ.λ.

Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από την περιήγηση στο μουσείο εκπαίδευσης και από τη σύντομη εμπειρία τους με το εκπαιδευτικό σύστημα του παρελθόντος.

Το Μουσείο Εκπαίδευσης δέχεται το μαθητικό κοινό κατόπιν συνεννόησης.

Για να οργανώσετε την επίσκεψή σας καλέστε στο τηλέφωνο 2331078127.