Η Εκπαιδευτική Ομάδα του 4ου Λυκείου που επισκέφτηκε το Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης στο Δήμαρχο Βέροιας

Με τους καθηγητές της εκπαιδευτικής ομάδας του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, η οποία επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες το Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης στο πλαίσιο υλοποίησης της Α’ φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος αδελφοποίησης με το σχολείο 606 του Πούσκιν, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, το πρωί της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου 2017.

Η εκπαιδευτική ομάδα του 4ου ΓΕΛ, αποτελούμενη από τον Διευθυντή, Πασχάλη Θεοτοκίδη, και τις καθηγήτριες Ευγενία Καβαλάρη και Μαρία Ζερβάκη, ενημέρωσε το Δήμαρχο για το ταξίδι τους στην Αγία Πετρούπολη και την αδελφοποίηση του σχολείου τους με το σχολείο 606 του Πούσκιν, πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Βέροιας με το Δήμο Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης και υλοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου.

Στο εκπαιδευτικό ταξίδι εκτός από τους τρεις καθηγητές, συμμετείχαν επίσης 23 μαθητές του σχολείου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Κατά τη συνάντηση, όπου παραβρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σοφιανίδης, οι καθηγητές ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την υποστήριξη που παρείχε ο Δήμος Βέροιας στη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ περιέγραψαν με λεπτομέρεια την εμπειρία τους και εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα του ταξιδιού αλλά και για τη φιλοξενία που έτυχαν από τους ανθρώπους του αδελφοποιημένου σχολείου, τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές καθώς και τους επιτελείς του Δήμου Πούσκιν. Όπως τόνισαν σε κάθε εκδήλωση ήταν διάχυτος ο φιλελληνισμός και ο σεβασμός προς τον ελληνικό πολιτισμό, με το επίπεδο της διοργάνωσης να ξεπερνά σε ποιότητα κάθε προσδοκία.

Από την πλευρά του ο κ. Βοργιαζίδης, απέδωσε τα εύσημα στους καθηγητές για την άξια εκπροσώπηση της πόλης στο Πούσκιν και την επιτυχή υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος αδελφοποίησης, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Βέροιας θα σταθεί αρωγός στη συνέχιση του προγράμματος και στην καλύτερη δυνατή υποδοχή και φιλοξενία του ρωσικού σχολείου στη Βέροια ως το επόμενο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος αδελφοποίησης.

Τέλος, οι καθηγητές προσέφεραν στο Δήμαρχο ένα φωτογραφικό λεύκωμα με έργα τέχνης από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, δώρο του Επικεφαλής της Διοίκησης του Δήμου Πούσκιν, Dmitry Berestov.