Δενδροφύτευση στον αύλειο χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας από μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου.

Φυτεύτηκαν διάφορα εποχικά άνθη που προμηθεύτηκε το σχολείο και προσέφεραν εθελοντικά γονείς του σχολείου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για να γίνει το σχολείο μας ομορφότερο.

Πραγματοποιήθηκε μάθημα Περιβαλλοντικής συνείδησης, προστασίας και σεβασμού του Περιβάλλοντος, καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής στον χώρο που ζούνε και συναναστρέφονται καθημερινά οι μαθητές μας, αφού θα φροντίζουν και θα περιποιούνται οι ίδιοι τα φυτά που φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους.

"Στόχος μας εκτός από το να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα φυτά τα οποία φύτεψαν, όπως: Με ποιο τρόπο φυτεύουμε ένα φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν, πράγματα που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν.

Οι μαθητές του σχολείου μας κάνοντας πράξη την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη δημιουργία οικολογικών σχολείων, με τα απαραίτητα εργαλεία ανά χείρας , προσπάθησαν να αλλάξουν την τσιμέντινη όψη του σχολείου τοποθετώντας αυτοσχέδιες γλάστρες και φυτεύοντας φυτά «πρασινίζοντάς» το ακόμη περισσότερο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Οι μαθητές με τη δραστηριότητά τους αυτή ενημερώθηκαν για το πώς πραγματοποιείται η δενδροφύτευση καθώς και σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Τονίστηκε επίσης πως «η σημερινή μέρα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, του πρασίνου και των δασών" αναφέρει το σχολείο.