Logo

Για έβδομη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας δίπλα στους οικονομικά αδύναμους μαθητές λυκείου

Με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά του Λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας. Εν όψει της νέας σχολικής σεζόν, η διαχειριστική επιτροπή έδωσε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στην λειτουργία της δομής.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας, ιδρύθηκε και λειτουργεί για 7ο χρόνο, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

«Δεν είναι δωρεάν φροντιστήριο. Είναι κοινωνικό φροντιστήριο. Έχουμε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Εξετάζουμε τα στοιχεία που μας καταθέτουν οι γονείς και εγκρίνουμε ή όχι τις αιτήσεις. Υπήρχαν αντιδράσεις στην λειτουργία μιας τέτοιας δομής. Και εγώ αντιδρούσα αλλά έχω την υποχρέωση να το στηρίξω» σχολίασε ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος της Ένωσης.

Σημείωσε ότι ορίστηκε μια διαχειριστική επιτροπή που προχωράει θέματα της δομής και πρόσθεσε ότι οι «ήρωες» της δομής είναι οι εθελοντές καθηγητές. «Στόχος μας να στηρίξουμε την χτυπημένη ελληνική οικογένεια και τα παιδιά από την βαθιά κρίση» είπε ο κ. Αρβανίτης.

Οι αίθουσες είναι δημοτικές. Ο κ. Αρβανίτης είπε ότι βοηθάει ο δήμος αλλά και η Σχολική Επιτροπή. Πέρσι η χρονιά έκλεισε με 94 παιδιά ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει και τα 130 παιδιά. Η λειτουργία πέρσι ήταν άψογη και τα τμήματα στην Τρίτη λυκείου ήταν μέχρι 6 άτομα και οι επιτυχίες των παιδιών αρκετές. Υπήρχαν τμήματα που πέρασαν όλοι.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε μια κρούση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ουδεμία βοήθεια. Αντίθετα από την Μαθηματική Εταιρεία είχαμε» σχολίασε ο κ. Αρβανίτης.

Ο Θανάσης Δέλλας τόνισε: «Για εμάς ο εθελοντισμός δεν πρέπει να είναι κλειστό κλαμπ. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε δίκαια και αξιοκρατικά. Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Εμείς τα παιδιά μας τα στέλνουμε σε ιδιωτικά. Μακάρι να μην υπήρχε αλλά λόγοι αναγκαιότητας το δημιούργησαν. Μεγάλο το κίνητρο να δώσεις ευκαιρία σε παιδιά ενός...κατώτερου Θεού το δικαίωμα εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά. Φοίτησαν και αλλοδαποί αλλά και Ρομά».

Μέχρι σήμερα υπάρχουν αρκετοί εθελοντές φιλόλογοι ενώ λείπουν μαθηματικοί και βιολόγοι.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb