Παρουσίαση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Βέροια (7.30μμ), στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, η παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων απο τους πλέον ειδικούς,
τον Καθηγητή Αστροφυσικής του ΑΠΘ και μέλος της διεθνούς ομάδας για τον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ κ. Γιάννη Σειραδάκη και τον Αρχαιολόγο-δύτη στο ΝΑΥΑΓΙΟ κ. Αλέξανδρο Τούρτα.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ανακάλυψη του Μηχανισμού, την διερεύνηση, των πρόσφατων εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και την περιπέτεια της ενάλιας αρχαιολογίας στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση του ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΔΕΩΝ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Αυτές οι καταδύσεις του Αρχαιολόγου-δύτη Αλέξανδρου Τούρτα που συμπληρώνουν κάθε τόσο το σώμα του μηχανισμού των Αντικυθήρων με νέα ευρήματα και διαβάζονται σχολαστικά και με αφοσίωση από τον Καθηγητή Αστρονομίας Ιωάννη Σειραδάκη, είναι ένας θησαυρός που ανασύρεται από την θάλασσα της ειρήνης και τις ψυχές Ελλήνων που διατηρούν έντονη τη σχέση τους με το παρελθόν.

Φαντασθείτε μια τελετή στην οποίαν η ιστορία παρασημοφορεί ή δίνει τα εύσημα στον Καθηγητή κύριο Σειραδάκη, που ανήκει στην παγκόσμια ομάδα που αποκρυπτογράφησε τη συμπαντική σοφία των παππούδων μας, που έφεραν δώρο στην Οικουμένη, το πνεύμα το Άγιον το Κύριον το Ζωοποιόν.

Αντί για εισιτήριο, ο καθένας θα πρέπει να φέρει μέσα σ’ ένα όμορφο κουτί, το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ, σ’ έναν άνθρωπο που ερωτεύθηκε το κάλλος της ιστορίας.

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη που ένας παγκόσμιος επιστήμονας κι ένας τόσο ωραίος άνθρωπος θα είναι κοντά μας για να μας διηγηθεί την πρώτη «εταιρεία» στην ιστορία του κόσμου που εφεύρε τον πρώτο υπολογιστή, που άνοιξε κι άλλα παράθυρα στον κόσμο.

Κοντά του θα είναι και ο Αρχαιολόγος-δύτης κ. Τούρτας από την ομάδα που κάθε χρόνο βουτάνε και ανασύρουν θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλα αντικείμενα του Ναυαγίου, που η θάλασσα φύλαξε προστατεύοντας τη μνήμη των ανθρώπων, ο οποίος μας έρχεται κατευθείαν από τα Αντικύθηρα όπου όλο τον Σεπτέμβρη έγιναν και γίνονται κατ’ έτος έρευνες και καταδύσεις στο Ναυάγιο .

Είσοδος Ελεύθερη