Επανασχεδιασμός της εκπαιδευτικής υποστήριξης των προσφυγόπουλων στην Ημαθία

Η ραγδαία μείωση του αριθμού των προσφυγόπουλων στα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στην Ημαθία, καθώς και το νέο πλαίσιο σχολικής ένταξης που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, απαιτεί επανασχεδιασμό του προγράμματος υποστήριξης σε τοπικό επίπεδο, μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στη Διεύθυνση με τους δύο Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, τον κ. Π. Σαββίδη στο Κ.Φ. Αλεξάνδρειας και την κα Μ. Τσολάκογλου στο Κ.Φ. Αγ. Βαρβάρας. Στη συνάντηση αποφασίστηκε όπως οι μαθητές που το προηγούμενο σχολικό έτος φοίτησαν για τουλάχιστον ένα τρίμηνο στις ΔΥΕΠ, να ενταχθούν στα πρωινά τμήματα των σχολείων με ενίσχυση της γλωσσομάθειας σε Τάξεις Υποδοχής. Για τους μαθητές που είχαν ελλιπή φοίτηση κατά το προηγούμενο έτος αποφασίστηκε η συνέχιση της φοίτησής τους στις υφιστάμενες ΔΥΕΠ.

Τα νήπια θα φοιτήσουν σε Παραρτήματα Νηπιαγωγείων σε Αγία Βαρβάρα και Αλεξάνδρεια, όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση και ήδη εξασφαλίστηκαν οι χώροι, καθώς και το αναγκαίο παιδαγωγικό υλικό.

"Στόχος μας είναι να επιτύχουμε με τους καλύτερους παιδαγωγικούς όρους τη σταδιακή σχολική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων, για όσο διάστημα τα παιδιά αυτά θα παραμείνουν στη χώρα μας. Η ομαλή περυσινή πορεία μάς κάνει να αισιοδοξούμε πως ο στόχος θα επιτευχθεί" αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος.