Διδακτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας σε αλευροβιομηχανία

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη από τα παιδιά της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, σε γνωστή αλευροβιομηχανία της πόλης.

Η επίσκεψη είχε διάρκεια 3 διδακτικών ωρών και υλοποιήθηκε σε δύο ομάδες μαθητών. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίωρο τα τμήματα Β2, Β4 και Β2 ενώ το δεύτερο τρίωρο τα τμήματα Β1 και Β3.

Τα παιδιά αρχικά περιεργάστηκαν τον εξωτερικό χώρο που, εκτός από το όμορφο φυσικό περιβάλλον, είχε και εργαλεία μουσειακής αξίας, όπως πλάστιγγες για ζύγιση σιτηρών και κοχλίες την εφεύρεση του Αρχιμήδη των Συρακουσών.

Έπειτα πήραν οδηγίες ασφαλείας και ξεναγήθηκαν στους τρεις ορόφους του εργοστασίου, μαθαίνοντας λεπτομέρειες της δουλείας του μύλου και βλέποντας τον σύγχρονο εξοπλισμό του, με ανοξείδωτους μύλους, πνευματικά μηχανήματα για μεταφορά αλεύρων, αυτόματους ελεγκτές για ξένα σώματα, αυτόματο συσκευαστήριο-συρρικνωτήριο και ρομπότ ντανιάσματος.

Ακολούθησε κέρασμα με τυρόπιτα, snak και τσουρέκι με πρώτη ύλη το αλεύρι σίτου ή καλαμποκιού και μοιράστηκε στον καθένα μια συσκευασία Φαρίνας.