Επιμορφωτική Ημερίδα για το Μαθητικό Ραδιόφωνο στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: "Μαθητικό Ραδιόφωνο" πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017, η οποία διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με πρωτοβουλία των υπευθύνων του τομέα των σχολικών δραστηριοτήτων, Έφης Αντωνιάδου (ΔΠΕ) και Λένας Δημητριάδου (ΔΔΕ).

Στόχοι της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων για την καινοτόμο δράση του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio και η ενθάρρυνσή τους να εντάξουν το μαθητικό ραδιόφωνο στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, που πρόκειται να αναλάβουν στα σχολεία τους, μετά από την επίσημη ένταξη του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio ως προτεινόμενη θεματική στην Εγκύκλιο Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2017-18 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: "Δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ" από την εκπαιδευτικό Χαρά Σκουμποπούλου. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και αναλαμβάνοντας ρόλους δημιούργησαν ραδιοφωνικά μηνύματα.