Γνώρισαν την γειτονιά του σχολείου τους και τη συνοικία της Κυριώτισσας

Την Τετάρτη, 22-11-17 και στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης οι μαθητές/τριες της Δ2 τάξης με τη συνοδεία του δασκάλου περπάτησαν τους δρόμους της γειτονιάς του σχολείου. Στον χάρτη της πόλης σημείωσαν την πορεία που ακολούθησαν, καθώς και τις εκκλησίες που συνάντησαν: Παναγία Ευαγγελίστρια, Άγιο Νικόλαο, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Στέφανο.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη συνοικία της Κυριώτισσας. Εκεί συνάντησαν το Αρχοντικό Σαράφογλου και τις εκκλησίες Άγιο Βλάσιο και Άγιο Σάββα, παρατήρησαν τις πόρτες με τα καρφιά, τα λιθόστρωτα δρομάκια και τους πέτρινους τοίχους των σπιτιών.

Ένας μαθητής, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του φωτογράφου, κατέγραψε τις δραστηριότητες των συμμαθητών/τριών του, καθώς και ό,τι θεώρησε σημαντικό.

Επιστρέφοντας στην τάξη, οι μαθητές/τριες έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο προσωπικό τους ημερολόγιο.

Από τα κείμενα των μαθητών/τριών φάνηκε ότι ο περίπατος στη γειτονιά του σχολείου και στη συνοικία της Κυριώτισσας άρεσε σε όλους/ες, γιατί «μάθαμε καινούρια πράγματα για την πόλη μας». Αρκετοί εκδήλωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά τη συνοικία της Κυριώτισσας «γιατί ήταν πολύ ωραία εμπειρία».

Από την άλλη πλευρά, οι μαθητές/τριες κατέγραψαν προβλήματα, όπως: α) τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα «που ήταν παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια και δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε», β) τη συμπεριφορά των οδηγών «που δεν τηρούσαν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και έκαναν ό,τι νά’ναι» και γ) τα γκράφιτι στους τοίχους «στους τοίχους των αρχοντικών παρατηρήσαμε πως τα είχαν βάψει με μπογιές».