Bιωματικά εργαστήρια στο 3ο Δημοτικό Βέροιας με θέμα: «Ισότητα των φύλων και πρόληψη της έμφυλης βίας»

Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα Αγωγής Υγείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βέροιας, κατόπιν σχετικής έγκρισης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., υλοποιεί βιωματικά εργαστήρια, με θέμα: «Ισότητα των φύλων και πρόληψη της έμφυλης βίας».

Για τον παραπάνω σκοπό, την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, Τσαπαροπούλου Έφη (ψυχολόγος), Νατσιοπούλου Χαρούλα (κοινωνική λειτουργός), Λυμούση Σταυρούλα (νομική σύμβουλος), δύο εργαστήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, το κάθε ένα.

Στόχος των εργαστηρίων ήταν η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τις έννοιες του βιολογικού – κοινωνικού φύλου, τις έμφυλες νόρμες, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα έμφυλης βίας. Για την υλοποίηση των εργαστηρίων αξιοποιήθηκαν οι σχετικές ενότητες από το εκπαιδευτικό υλικό Compasito – Μικρή Πυξίδα.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της δράσης εκφράζοντας τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις απορίες τους, με αποτέλεσμα να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο στην Ε΄ όσο και στην Στ΄ τάξη.