Διδακτική επίσκεψη στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές/τριες: των τμημάτων Α1, Α3, Α5, της Β' τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και της Γ' τάξης της Ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας συμμετείχαν σε διδακτική επίσκεψη - στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών - στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου (www.entomologikomouseio.gr).

Εκεί ο ιδρυτής του μουσείου, Dr. Αθανάσιος Κουτρούμπας, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την ιστορία των πεταλούδων – εντόμων, τον τρόπο αναπαραγωγής τους και τη συμβολή τους (θετική και αρνητική) στην χλωρίδα και πανίδα της γης, τις επιπτώσεις και τα οφέλη της ύπαρξής τους στην γεωπονία (μικρές και μεγάλες καλλιέργειες) και αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και στην προστασία των καλλιεργούμενων φυτών στην γεωργία.

Μετά οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν - περιηγήθηκαν στον χώρο του μουσείου με την καθοδήγηση του κου Κουτρούμπα και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπάνια είδη εντόμων – πεταλούδων, τη χώρα προέλευσής τους και τις ιδιαιτερότητές τους (χρώμα, σχήμα, μέγεθος, ύπαρξή τους). Το πλήθος, η ποικιλία, καθώς και η σπανιότητα των εντόμων – πεταλούδων, δημιούργησε απορίες και ερωτήματα στους μαθητές, στα οποία έδωσε απάντηση ο κος Κουτρούμπας.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας και στον λίγο χρόνο που μας απέμεινε περιηγηθήκαμε στην πόλη του Βόλου, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι από εμπειρίες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Dr. Αθανάσιο Κουτρούμπα για την ολοκληρωμένη παρουσίαση και ξενάγηση στο μουσείο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κα Αθανασία Ταμπάκη. Συνοδοί η κ. Στέλλα Τσιαπανίτη και ο κ. Κων/νος Τζώρτζης.