Το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας στην Βουλή

Το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας πραγματοποίησε 3ημερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλή των Ελλήνων. Στην εκδρομή συμμετείχαν 47 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με 3 συνοδούς καθηγητές. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε :

– Αναχώρηση από Βέροια την Παρασκευή 9-2-18 στις 8:00 π.μ.

– Παρακολούθηση ψηφιακής ταινίας «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος και κατόπιν βόλτα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

– Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν ξενάγηση στο περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά το Μουσείο είχε σειρά ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. 

Η επίσκεψη στον Παρθενώνα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Το αίσθημα που αισθάνεται κανείς βλέποντας όλη την Αθήνα στα πόδια του και την Ελληνική σημαία να κυματίζει είναι απερίγραπτο.

Στη συνέχεια βρέθηκαν να περπατάνε στα βρεγμένα σοκάκια στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα. Στάση για φαγητό και γλυκό.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος τους. Περπάτησαν λίγα λεπτά για να φτάσουν στο Σύνταγμα. Έβρεχε καταρακτωδώς, τα αμάξια περνούσαν ρίχνοντας παντού νερό, τα ρυάκια τρέχανε! Μπροστά στη Βουλή ποτάμι το νερό!

Ευτυχώς η επίσκεψη στη Βουλή λειτούργησε πολύ θετικά αφού ήταν και αυτή μια μοναδική εμπειρία. Περιηγήθηκαν στους χώρους και παρακολούθησαν μια εκπαιδευτική ταινία με θέμα τον Καποδίστρια και την Επανάσταση του 1821. Ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές ήταν για ακόμη μια φορά ενημερωμένοι για τα Ιστορικά γεγονότα που αναφέρθηκε η υπεύθυνος του εκπαιδευτικού στη Βουλή.

– Ακολούθησε η επίσκεψη τους στην Αίθουσα του Κοινοβουλίιου όπου κάθησαν στα έδρανα της Βουλής εκεί όπου συνδριάζουν οι 300 βουλευτές της χώρας μας. Όλοι είχαν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία πήραν για λίγες στιγμές τη θέση αυτών των ανθρώπων που μας αντιπροσωπεύουν και παίρνουν αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που κάνουν και το αντίκτυπο ζούμε καθημερινά όλοι μας. Έστω και για λίγο μπήκαν στη θέση τους. Ίσως κάποιος από του μαθητές βρεθεί κάποτε στην αίθουσα αυτή με κάποια άλλη ιδιότητα από τη σημερινή. Ποτέ δεν ξέρεις.

Αφού ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους στη Βουλή πήραν το λεωφορείο και επιστρέψαν στο ξενοδοχείο. Είχαμε 2 ώρες για να προετοιμαστούν για τη βραδυνή έξοδο που περιελάμβανε φαγητό και μουσική στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Πάμε Ψυρρή» στου Ψυρρή.

Τα παιδιά διασκέδασαν χορεύοντας με γνωστές λαικές επιτυχίες μαζί με παιδιά που γνώρισαν από ένα σχολείο από το Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν και αυτό ένα από τα συν της εκδρομής.

– Την άλλη μέρα το πρωί επιστροφή. Πρώτα όμως έπρεπε να κάνουν μια στάση στο Αττικό πάρκο. Το Αττικό πάρκο ήταν άλλη μια ωραία εμπειρία. Ένας σύγχρονος ζωολογικός κήπος που φιλοξενεί πλήθος ζώων. Μεγάλο με άπλετους χώρους να ζουν τα ζώα σε φυσιολογικές όσο γίνεται συνθήκες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και περπάτησαν ολόκληρο το πάρκο. Η μεγάλη ατραξιόν βέβαια ήταν το σόου με τα δελφίνια όπου μας εξέπληξαν ακόμη μια φορά με την νοημοσύνη και τις ικανότητες τους. Πραγματικά αξιόλογο το Αττικό πάρκο και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.

Η επιστροφή στη Βέροια ήταν στις 8:30 το βράδυ.