Εκπαιδευτική επίσκεψη στο "Πλανητάριο"

Την Παρασκευή 23/2/2018 οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του σχολείου Νικομήδειας - Λυκογιάννης - Ταγαροχωρίου - Λαζοχωρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Πλανητάριο-Noesis» στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολούθησαν την τρισδιάστατη ταινία «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας», από τη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου και μπόρεσαν να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής με αυτά τα φανταστικά πλάσματα. Ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν την εξέλιξη αυτών των ειδών καθώς και την εξαφάνισή τους. IMG_20180223_111508

Μέσα στο Πλανητάριο γνώρισαν τον μυστηριώδη νυχτερινό ουρανό και τη θέση του πλανήτη μας στην απεραντοσύνη που μας περιβάλει. Είδαν το Ηλιακό μας Σύστημα και το ταξίδι των ουράνιων σωμάτων. Συνειδητοποίησαν πόσο απειροελάχιστοι είμαστε σε σχέση με το γαλαξία μας, με άλλους γαλαξίες και τελικά με όλο το Σύμπαν. Ενημερώθηκαν για τις διαστημικές αποστολές και τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα από τον άνθρωπο. Επίσης τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουμε για την παρατήρηση και καταγραφή των ουράνιων φαινομένων.

Ήταν μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον όλων των μαθητών από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Τα συναισθήματα έντονα όπως και οι αντιδράσεις αυθόρμητες.