Εργαστήρια comics για παιδιά και ενήλικες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Σάββατο 3 Μαρτίου, σας περιμένουμε στη Βιβλιοθήκη για να μιλήσουμε για την τέχνη των Comics. Θα πραγματοποιηθούν 2 εργαστήρια, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες. Τα εργαστήρια διοργανώνει το Veria Tech Lab Βιβλιοθήκης και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2331024494

«Η μαγική βοήθεια της φύσης», 10.00-12.00
Εργαστήριο comics για παιδιά με θέμα το περιβάλλον

Σε ένα εργαστήρι που συνδυάζει το comics με την αφήγηση, τα παιδιά θα δουν μπροστά στα μάτια τους να σχεδιάζεται μια ολόκληρη σελίδα comics! Θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης, τις τεχνικές και τον τρόπο να φτιάξουν τη δική τους ιστορία μέσα από αυτή την τόσο αγαπητή τέχνη. (Ηλικίες 8-12)

«Τα comics στην μαθησιακή διαδικασία», 12.30-14.30
Σεμινάριο για την τέχνη των comics σε ενήλικες

Η αξία της τέχνης των comics σαν εκπαιδευτικό εργαλείο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες, με βιωματικό τρόπο θα μυηθούν στην τέχνη αυτή, θα μάθουν τα μυστικά της αλλά και τρόπους να την χρησιμοποιήσουν σαν ένα εξαιρετικό εργαλείο μάθησης.

Το εργαστήριο για παιδιά και το σεμινάριο, στελεχώνουν η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός Δημήτρης Κάσδαγλης από την Comicdom Press, οι οποίοι θα δημιουργήσουν, θα παίξουν με τα παιδιά και θα ξυπνήσουν τη δημιουργικότητά μικρών και μεγάλων.

H Comicdom Press είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των comics πάνω από 20 χρόνια. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν μια μεγάλη γιορτή των comics, το Comicdom Con Athens το οποίο φέτος θα γνωρίσει την 13η χρονιά διοργάνωσής του με συμμετοχή γνωστών Ελλήνων και ξένων δημιουργών και χιλιάδες επισκέπτες.

Παράλληλα, η Comicdom Press έχει ιδρύσει την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη comics στην Ελλάδα, την Athens Comics Library στο κέντρο της Αθήνας με μία συλλογή που αριθμεί πάνω από 3.000 τίτλους.