Διδακτική επίσκεψη στην φάρμα Κουτσιώφτη και στο φυτώριο του Δήμου Βέροιας έκανε το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1, Α2, Α3, Α4, Α5, της Β΄ τάξης του τομέα Γεωπονίας και της Γ΄ τάξης της Ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας συμμετείχαν σε διδακτική επίσκεψη, στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τους, στη φάρμα Κουτσιώφτη και στο Φυτώριο Δήμου Βέροιας.

Στη φάρμα η αγρονόμος Lorena Dragnea, μαζί με τους ιδρυτές Στέργιο και Δημήτρη Κουτσιώφτη, ενημέρωσαν τους μαθητές για την ιστορία μόσχων-αγελάδων πάχυνσης, το ιδιόμορφο μείγμα σιτηρεσίου που είναι πιστοποιημένο από το Α.Π.Θ και, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής Μότσαρτ, καθιστούν το κρέας ανώτερο σε σχέση με τα συμβατά, ως λιπαρά οξέα.

Μετά ακολούθησε ξενάγηση στη βοοτροφική μονάδα πάχυνσης με χώρα προέλευσης την Γαλλία με τις φυλές : SarolaiLimoφsin. BlaubeketainoBraubra.

Τα ερωτήματα απαντήθηκαν από την ξεναγό.

Μετά το τέλος της ξενάγησης στη φάρμα, ακολούθησε επίσκεψη στο Φυτώριο Δήμου Βέροιας κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο-Δασολόγο κο Ορφανίδη Αντώνιο. Εκεί ακολούθησε ξενάγηση από τον κύριο Ανδρέα Ιωακειμίδη, έγινε ενημέρωση για τα είδη των φυτών και των δενδρυλλίων που περιποιούνται και αναπτύσσονται για την καλαισθησία του Δήμου Βέροιας.

Τα ερωτήματα απαντήθηκαν από τον ξεναγό.

Η επίσκεψη τέλειωσε με δώρο κάποια λουλούδια για το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, και μετά έγινε περιήγηση των μαθητών στην πόλη της Βέροιας.

Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο και δασολόγο κο Ορφανίδη Αντώνιο και τους συνεργάτες του, όπως επίσης και τους κ. Κουτσιώφτη Δημήτρη και Στέργιο μαζί με τους συνεργάτες τους για την παρουσίαση και ξενάγηση στο Φυτώριο Δήμου Βέροιας και στη φάρμα Κουτσιώφτη αντίστοιχα.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός κος Λέτσιος Ευάγγελος, συνοδοί εκπαιδευτικοί Μαμουτάκης Κωνσταντίνος, Τζώρτζης Κωνσταντίνος, Χαχούδη Αναστασία, Τσιαπανίτη Στελλα και Ταμπάκη Αθανασία.