10 Δημοτικό Βέροιας: Όχι στην πλαστική σακούλα

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Plastic Free: Πώς μπορούμε να ζούμε καλύτερα χωρίς πλαστικό» και σε μια προσπάθεια να μειώσουμε το πλαστικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μικροί και μεγάλοι μαθητές του 10ου Δημοτικού Βέροιας έφεραν μια παλιά, άχρηστη μπλούζα για να γίνει τσάντα για τα ψώνια.

Εκατό περίπου παλιές μπλούζες μετατράπηκαν σε τσάντες πολλαπλών χρήσεων και τυπώθηκαν με το μήνυμα της εκστρατείας μας. Υπεύθυνη του προγράμματος η εκπαιδευτικός Ευδοξία Σαπνάρα.

Η ζωή στο νερό

Για άλλη μία φορά διοργανώθηκε από την Actionaid η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης, με φετινό θέμα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ή αλλιώς 17 Παγκόσμιους Στόχους. Ζητήθηκε από τους μαθητές του 10ου Δημοτικού να φανταστούν πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 και τι μπορούμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή και την πλαστική ρύπανση των θαλασσών, δύο από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα, και τα συνδέσανε με τον 7ο και τον 14ο Στόχο, την Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια και τη Ζωή στο Νερό. Για τη δράση συνεργάστηκαν μαθητές από τα τμήματα Δ1, Στ1 και Στ3 και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Ευδοξίας Σαπνάρα αποτύπωσαν τη δουλειά τους σε ένα αυτοσχέδιο περιοδικό ή αλλιώς σε ένα fanzine, που στάλθηκε στην Actionaid για τη συλλογή μαθητικών φανζίν «Πλανήτης 2030″.

Η έκθεση των φανζίν θα γίνει στο Victoria Square Project στις 22 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσα Βιβλίου.