Επίσκεψη του γγΑ Ι. Συναδινού σε δημοτικά σχολεία στην Αλεξάνδρεια

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιουλιος Συναδινός παραβρέθηκε σε εκδήλωση στο 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, των οποίων η πλειοψηφία των μαθητών είναι Ρομά. Ο κ. Συναδινός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του αθλητισμού και τα μηνύματα αξιών που στέλνει στην νέα γενιά, όπως ισότητα, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Η εκδήλωση με θέμα «Το tennis στα σχολεία» διοργανώθηκε από την Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, από την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης ΡΟΜΑ και από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δήλωσε ότι «η αθλητική ηγεσία συστηματικά χτίζει γέφυρες συνάντησης ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και υποστηρίζει χωρίς πολιτική υποκρισία το δικαίωμα όλων στην άθληση. Για ένα αθλητισμό χωρίς κοινωνικούς διαχωρισμούς, μέσα από τις αθλητικές μας δράσεις θα αποδεικνύουμε ότι η πολυμορφία όχι μόνο είναι απαραίτητη σε κάθε κοινωνία αλλά προωθεί την κοινωνική ισότητα»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «μέλημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι τα παιδιά όλων των κοινωνικών τάξεων να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα αθλήματα κι εξέφρασε τις ευχαριστίες προς το διδακτικό προσωπικό που λειτουργεί με αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες».

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην βελτίωση της αθλητικής υποδομής των συγκεκριμένων σχολείων.