Δράσεις εθελοντισμού στο Δημοτικό Διαβατού - Μέσης σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας

Για μια ακόμη χρονιά, στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2018, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και Δήμος Βέροιας ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δημοτικό Διαβατού Μέσης για το χρονικό διάστημα από 23/4 ως και 27/4.

Συγκεκριμένα, τόσο στον Διαβατό όσο και στη Μέση, μαθητές και υπάλληλοι του Δήμου συμμετείχαν στον καθαρισμό των αύλειων χώρων, απομακρύνοντας ό,τι σκουπίδι ή άχρηστο αντικείμενο υπήρχε εκεί. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μάς προμήθευσε με 6 μικρά ελαιόδεντρα, ενώ το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου παρέδωσε στο σχολείο 30 αρωματικά φυτά (λεβάντα, δεντρολίβανο, κ.ά.), τα οποία οι μαθητές, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, τα φύτεψαν περιμετρικά στις δυο αυλές.

Ο ενθουσιασμός πολλών παιδιών ήταν έκδηλος, μιας και τα φυτά αυτά τα θεωρούν πλέον «δικά τους παιδιά», τα οποία υποσχέθηκαν να φροντίζουν στη συνέχεια.

Η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού για το Σχολείο Διαβατού δεν περιορίζεται στο χρονικό διάστημα 23/4 – 27/4, αλλά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα συνεχιστούν, με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.