Δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Μετά από πολλή συζήτηση και αρκετές διαβουλεύσεις οι μαθητές και μαθήτριες των Περιβαλλοντικών Ομάδων του Σχολείου σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές αποφάσισαν να οργανώσουν μια βραδιά κινηματογράφου στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας.

Έτσι, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα Χρωμάτων την ταινία The Circle με θέμα τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης· μετά το τέλος ης ταινίας οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν μεταξύ τους, παρουσίασαν στους υπόλοιπους την εμπειρία τους από την παρακολούθηση της ταινίας.

Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης στη Φλώρινα

Μετά από αναβολές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η Περιβαλλοντική Ομάδα "Από τον Αλιάκμονα στο Βέρμιο και πάλι πίσω" επισκέφθηκε το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης στη Φλώρινα την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

Αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. για τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον με στόχο την παραγωγή ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φλώρινας, κατανόησαν τις βλαβερές επιπτώσεις της μέσα από παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και επίσκεψη σε πεδίο. Εκεί, παρατήρησαν από ψηλά τη μεταμόρφωση του τοπίου εξαιτίας της αλόγιστης εξόρυξης του λιγνίτη, συζήτησαν με τους υπεύθυνους για την βίωση αυτών των συνεπειών από τους κατοίκους της περιοχής. Η δράση τελείωσε με επίσκεψη στην Φλώρινα, περιήγηση στην πόλη και γνωριμία με την ιστορία της.

Συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Γυνακόκαστρου Κιλκίς

Άλλη μια δράση της περιβαλλοντικής ομάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου που επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση το Κ.Π.Ε Κιλκίς στο Γυναικόκαστρο.

Η ενημέρωση για τις δράσεις του κέντρου καθώς και η κουβέντα των υπευθύνων με τους μαθητές για την σημασία της βιοποικιλότητας στην ισορροπία των οικοσυστημάτων, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Μετά ακολούθησε μια βόλτα κάτω από το λόφο που είναι κτισμένο το κάστρο και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν φυτά της ενδημικής χλωρίδας, να ακούσουν πουλιά και βατράχια και να μάθουν για την ιστορία της περιοχής. Στην επιστροφή επισκεφτήκαμε την πόλη του Κιλκίς για μια σύντομη βόλτα και χαλάρωση.