Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας στην Εκκλησία του Αγίου Παταπίου

Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων με τίτλο « Σχήματα και χρώματα » στην Εκκλησία του Αγίου Παταπίου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό χώρο στον Ιερό ναό του Αγίου Παταπίου, να γνωρίσουν αυτήν την πολύ σημαντική εκκλησία με μια άλλη ματιά και να ενημερωθούν για την πολιτιστική, θρησκευτική, αρχαιολογική και ιστορικής της αξία.

Ξεναγήθηκαν στην πίσω πλευρά του Ναού στο κλειστό σημείο που υπήρχε παλιότερα ναός με το Βάπτισμά των πιστών, στον προαύλιο χώρο όπου υπάρχουν απομεινάρια από τα όμορφα ψηφιδωτά με διάφορα σχέδια και τεχνοτροπίες και φυσικά ενημερώθηκαν για το κτίσμα, την ιστορία του ναού και του Αγίου που είναι αφιερωμένος, τα διακοσμητικά μοτίβα και τις τοιχογραφίες - αγιογραφίες στο εσωτερικό του.

Οι μαθητές τέλος συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι και αποτύπωσαν τις γνώσεις και τις εικόνες που δέχθηκαν, σε μια κάρτα, που τη διακόσμησαν με τα πιο αντιπροσωπευτικά διακοσμητικά μοτίβα του Ναού.