Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο μικρός τουρίστας - Μια βαλίτσα ταξιδεύει... στη Βέροια»

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώνουν το Σάββατο το διήμερο εκπαιδευτικών δράσεων «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει... στη Βέροια».

Οι δράσεις αφορούν την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας και διεξάγονται από την Ελευθερία Γκρίμπα, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού. Πρόκειται για μία δωρεάν πολυβραβευμένη καινοτόμα διαθεματική δράση (Επιστημονικό Πρόγραμμα/Εκπαιδευτικό Εργαστήρι) υπό τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ και λοιπών φορέων.

Το πρόγραμμα των δράσεων την Παρασκευή περιελάμβανε Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικών Σχολείων το πρωί (φωτογραφίες) και διαδραστικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, μαθητές, κατοίκους και επιχειρηματίες το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Το Σάββατο το πρωί, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ηλικίας 8-12 ετών

mikros touristas2