Σε γιορτινό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή οι σχολικοί αγώνες Χάντμπολ στο «Φιλίππειο»

Σε κλίμα γιορτινό και με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων Βέροιας , πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι σχολικοί αγώνες αθλοπαιδείας χειροσφαίρισης (χάντμπολ) που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, στο κλειστό γυμναστήριο «Φιλίππειο» που παραχωρήθηκε από το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας για το σημαντικό αυτό σκοπό.

Οι σχολικοί αγώνες προγραμματίζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας ανά την Ελλάδα και τελούνται κάθε χρόνο, κατά το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς σε όλη την Ελλάδα. Στη Βέροια, την ευθύνη και αρμοδιότητα για τέλεση των αγώνων είχε η ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν από τις 09.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 12.00. Σ’ αυτούς, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 11 δημοτικά σχολεία στην πόλη της Βέροιας ( δημόσιο ή ιδιωτικά), στη Δ’ – Ε’ – ή ΣΤ΄ Τάξη. Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες συνοδοιπόροι οι ακούραστοι συνοδοί, οι αγαπημένοι τους καθηγητές φυσικής αγωγής που υπηρετούν σε κάθε σχολείο, να τους θαυμάζουν και να τους καμαρώνουν για τη θέληση και τη ζωντάνια τους.

Μια γιορτή του αθλητισμού στην εκπαίδευση που απόλαυσε πραγματικά η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες. Σε κλίμα γιορτινό και σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, τους προσφέρθηκε μια πολύτιμη εμπειρία και η δυνατότητα να πάρουν μία γεύση από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.