Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Βέροιας στο Δημοτικό Σχολείο Νησίου

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επισκέφτηκε το Δημοτικό Νησίου η Τροχαία Βέροιας, στα πλαίσια της προγράμματος για την Οδική ασφάλεια και συμπεριφορά πεζών και οδηγών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τι είναι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν είτε ως πεζοί είτε ως ποδηλάτες είτε ως συνεπιβάτες και φυσικά να πάρουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις, αφού πρώτα παρακολούθησαν μέσα από σλάιτς τρόπους αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων, κατανόησης των σημάτων, τις προτεραιότητες στον δρόμο και της σωστής πορείας, όταν κινούνται με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, νύχτα ή μέρα.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Καλογερόπουλο Ανδρέα, τον Υποδιοικητή, Αστυνόμο Β, κ. Παρούτογλου Ιωσήφ και ιδιαίτερα τον Ανθυπαστυνόμο, κ. Χονδραντώνη Γεώργιο, για την εμπεριστατωμένη και υποδειγματική ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς πεζών και οδηγών, η οποία ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές μας, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι παρόμοιο δεν έχουν ξαναζήσει.

Η συνεργασία αυτή προάγει το έργο των ανθρώπων που αγρυπνούν για την ασφάλεια των πολιτών της πατρίδας μας, φέρνοντάς τους πιο κοντά, ώστε όλοι να κατανοούν και να αναγνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν κληθεί να υπηρετούν" αναφέρει η ανακοίνωση του Σχολείου.