Εκπαιδευτική επίσκεψη της ειδικότητας Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Νάουσας στο Βόλο

Στις 19 έως 21 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων του σχολείου στο Βόλο. Η διδακτική επίσκεψη περιελάμβανε επισκέψεις σε:

1. Τουριστική επιχείρηση, Αρχοντικό Μελάνθη στη Μακρυνίτσα, 2. Βιομηχανική μονάδα, ΕΨΑ, στην Αγριά του Βόλου και 3. Αγροτουριστικό συνεταιρισμό, Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές πραγματικές επιχειρήσεις και να ενημερωθούν για θέματα που περιέχονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών τους. Η επαφή των μαθητών/τριών της ειδικότητας με έννοιες που αφορούν τον τουρισμό (αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, τουριστική συμπεριφορά, διακρίσεις και μορφές τουρισμού, είδη εναλλακτικού τουρισμού, επιπτώσεις τουρισμού, σύγχρονες τάσεις του τουριστικού φαινομένου, τουριστική συνείδηση) και η παρουσία τους σε πραγματικά επιχειρηματικό περιβάλλον συνέβαλαν σημαντικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

epal naousa volos2

Διδακτική επίσκεψη προγράμματος Αγωγής Υγείας στο Βόλο

Στις 19 έως 21 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη 30 μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑΛ Νάουσας στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο «Υπαίθρια διαβίωση στο δάσος και σε άλλα φυσικά οικοσυστήματα. Ο εναλλακτικός τουρισμός και η φύση διέξοδος στα προβλήματά μας» Περιλάμβανε δραστηριότητες πεζοπορίας σε φυσικά οικοσυστήματα γνωριμία με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως αναρρίχηση και canyoning.

Η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης, η κοινωνικοποίηση, η άσκηση ως διέξοδο στα προβλήματα των μαθητών, η γνωριμία με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού η ενημέρωση για προσφορά βασικών πρώτων βοηθειών ήταν κάποιοι από τους στόχους της διδακτικής επίσκεψης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την www.mountainescapes.gr και τον ΕΟΣ Νέας Αγχιάλου για την άρτια διοργάνωση των δραστηριοτήτων.