Το 5ο Δημοτικό Βέροιας στην τελική φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, ο τελικός του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής με την συμμετοχή 265 ομάδων από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, στον οποίο για πρώτη χρονιά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας έδωσε δυναμικά το «παρών».

Στον Πανελλήνιο αυτόν διαγωνισμό, η παρουσία των μαθητών του 5ου οφείλεται στην προσπάθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου Δελιοπούλου Μαρίας και στην σημαντική εκπαιδευτική αρωγή που παρείχε αφιλοκερδώς και με πολύ κόπο, κάνοντας πράξη την ουσιαστική αγάπη προς τον μαθητή.

Οι μαθητές μέσα από την συμμετοχή στους συγκεκριμένους ομίλους με συντονίστρια την κ. Δελιοπούλου, έμαθαν να βελτιώνουν τις σχολικές τους επιδόσεις, να καλλιεργούν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη στην «ομάδα» και την πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο!

"Με την ευκαιρία λοιπόν της ολοκλήρωσης:

• του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ρομποτικής, όπου επισημαίνουμε ότι το 5ο κατέκτησε την 58η θέση στον τελικό και την 4η στον Περιφερειακό Διαγωνισμό σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας, με την ομάδα μαθητών της Ε΄ τάξης, αποτελούμενη από τους: Βελέντζα Δημήτριο-Ονούφριο, Σταυριανίδου Παναγιώτα, Χριστοφορίδη Γεώργιο, Μαυρομιχάλη Ιωάννα, Νικολαϊδου Δήμητρα-Νεκταρία και Τσέου Τριανταφυλλιά καθώς

• και του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών της Ε΄ τάξης αποτελούμενης από τους μαθητές: Βελέντζα Δημήτριο-Ονούφριο, Σταυριανίδου Παναγιώτα, Χριστοφορίδη Γεώργιο, Μαυρομιχάλη Ιωάννα, Νικολαϊδου Δήμητρα-Νεκταρία, Τσέου Τριανταφυλλιά Γκούντρα Δημήτριο, Ζάννο Μιχάλη, Καζεπίδου Ευαγγελία, Γκαλίτσιου Δέσποινα, Κίρτσιου Ιωάννα και Σιαραψή Αναστασία, καθώς και ομάδας μαθητών της ΣΤ΄ τάξης αποτελούμενης από τους μαθητές: Βαλαβάνη Ευθυμία, Κουμπουλίδου Δήμητρα, Κυριλλίδου Αθανασία, Παπαγεωργίου Στέλλα, Τσεκρέζι Χριστίνα, Φανδινάκη Γεωργία, Χαντζαρίδη Αριστείδη, Χαντζαρίδη Δημήτριο, Τζιμόπουλο Κων/νο, Χαρέλα Γεώργιο, Ακριτίδου Βασιλική και Παντοπούλου Γεωργία- Μαρία,

εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Διευθυντή κ. Χαιριστανίδη Ελευθέριο, σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, αλλά κυρίως στην κ. Δελιοπούλου Μαρία. που προσέφερε τις επιστημονικές της γνώσεις, αλλά και πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο της, διδάσκοντας στους μαθητές μας την αξία της γνώσης, της δημιουργικότητας, αλλά και της ευγενούς άμιλλας. Υπό το πρίσμα αυτό, η προσφορά της, το εκπαιδευτικό της έργο αλλά και η συνέπειά της ήταν ανεκτίμητης αξίας!
Ένα μεγάλο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, από τα βάθη της καρδιάς μας, που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί από την περιφέρεια το δικαίωμα στη μόρφωση και στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς τέτοιας εμβέλειας.

Τέλος, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Ορφανίδη Γεώργιο και στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κουλουριώτη Διονύσιο, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ευόδωση των στόχων των παιδιών μας. Η στήριξη που παρείχαν στους μαθητές ήταν ουσιαστική, άκρως απαραίτητη και τιμητική για την πόλη μας. Δεν είναι μόνο η ενίσχυση της νεανικής δημιουργίας, αλλά και η προβολή του σχολείου της πόλης μας στο κέντρο της Ελλάδας. Αναμφίβολα με τη δική τους συμβολή και στήριξη ενισχύθηκε το όλο εγχείρημά μας.

Ευελπιστούμε προς όφελος των παιδιών της Βέροιας να υπάρξουν στο μέλλον μιμητές αυτής της ενέργειάς" αναφέρει το σχολείο στην ανακοίνωσή του.