Ομιλία με θέμα « Εκφοβισμός και βία μεταξύ των μαθητών – Ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα» στο Γενικό Λύκειο Μελίκης

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων με επιμορφωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα πραγματοποίησε την Τετάρτη 16.05.2018 ομιλία με θέμα « Εκφοβισμός και βία μεταξύ των μαθητών – Ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα» στο Γενικό Λύκειο Μελίκης.

Η ομιλία περιελάμβανε την εννοιολογική προσέγγιση του σχολικού εκφοβισμού, τις μορφές και την αιτιολογία του. Αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά των παιδιών που ασκούν, που δέχονται και που παρατηρούν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, οι επιπτώσεις του και οι τρόποι διαχείρισης στο σχολικό περιβάλλον. Συμμετείχαν 62 μαθητές της Ά Λυκείου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις ειδικούς τα αποτελέσματα στοχευμένης έρευνας που προηγήθηκε, σε σχέση με την στάση και τις απόψεις τους, για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις Ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, η κ. Ταβανλή Χρύσα -Μαρία και η κ. Τασσιοπούλου Μαρία.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00π.μ. - 9:00μ.μ., τηλέφωνο επικοινωνίας 2333053072 και το Παράρτημα Ρομά, λειτουργεί τις ώρες 8:00π.μ.-4:00μ.μ. τηλέφωνο επικοινωνίας 2333023114.