Ξεχώρισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League Junior οι δυο ομάδες της Δικτύωσης

Η Δικτύωση συγχαίρει τις 2 ομάδες παιδιών (SuperFriends και LegoMasters) που δημιουργήθηκαν μέσα από τα τμήματα της Ακαδημίας Ρομποτικής και εκπροσώπησαν την ακαδημία μας αλλά και την πόλη μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League Junior (FLL Jr) με θέμα το νερό, που έλαβε χώρα στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαϊου 2018.

Στον διαγωνισμό αυτό όλα τα παιδιά είναι νικητές καθώς όλες οι ομάδες που συμμετείχαν βραβευτήκαν μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και διασκέδασης.

Οι δύο ομάδες μας ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό και την επεξεργασία του νερού πριν φτάσει στα σπίτια.

Οι SuperFriends μέσα από την έρευνά τους ανακάλυψαν τη διαδικασία χλωρίωσης του νερού και πόσο χλώριο χρειάζεται για να καθαρίσουμε το νερό. Η κατασκευή τους περιλάβανε μια δεξαμενή που γέμιζε με νερό και έναν αυτόματο μηχανισμό που έριχνε το χλώριο όταν η δεξαμενή γέμιζε με μια ορισμένη ποσότητα νερού.

Οι Legomaster αντίστοιχα ανακάλυψαν την φυγοκέντρηση, μια διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού με την χρήση της φυγόκεντρου δύναμης που διαχωρίζει τα βαριά σωματίδια από το νερό. Η κατασκευή τους περιλάμβανε έναν πρότυπο μηχανισμό που μιμούταν αυτήν την διαδικασία και μπορούσε να φιλτράρει με επιτυχία το νερό.

diktiosi rompotikik 2

Οι ομάδες μας εκτός από την έρευνα, τις ιδιαίτερες κατασκευές τους και τις λύσεις που προτείναν για τη διαχείριση του νερού, κατάφεραν να ξεχωρίσουν κυρίως με την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό μεταξύ των μελών της ομάδος.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στον επόμενο διαγωνισμό Ρομποτικής.

Οι ομάδες μας

SuperFriends:

Μυλωνάς Κωσταντίνος

Σερμετζίδης Στέλιος

Παπαδόπουλος Γιάννης

Τόπης Γεώργιος

Σαπτσόγλου Θεόδωρος

Θεοδωρίδης Νίκος

LegoMasters:

Θεμελής Βασίλης

Κυριαλάνης Κυριάκος

Κελεπούρης Αντώνης

Μπλατσιώτης Γιώργος

Τσιάρας Χρήστος

Παπακώστας Δημήτρης