Ο Γ’ Παιδικός Σταθμός Βέροιας έφτιαξε το δικό του βυθό γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Μέσω ενός πρωτότυπου και βιωματικού περιβαλλοντικού παιχνιδιού με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, τα παιδιά από το Γ’ Παιδικό σταθμό γιόρτασαν σήμερα, 5 Ιουνίου, την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

"Παιδαγωγοί και παιδιά σχεδιάσαμε μια ξεχωριστή δραστηριότητα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη, τόσο για την πρωτοτυπία της όσο και για τα σημαντικά μηνύματα που αποκόμισαν τα παιδιά από αυτήν, την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον. Για να τονίσουμε στα παιδιά, πόσο σημαντικό είναι τα ψάρια να ζουν σε καθαρές θάλασσες και πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τις ακτές καθαρές, τα παιδιά φέρανε διάφορα θαλασσινά (χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες, σαρδέλες κλπ) και φτιάξαμε το δικό μας βυθό, με κοχύλια, πέτρες και άμμο!!!!!! Τα αληθινά θαλασσινά εντυπωσίασαν τα παιδιά, που έβαλαν τον εαυτό τους στη θέση ενός ψαριού ή χταποδιού και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του δικού τους ιδανικού βυθού που έφτιαξαν:

«Θέλω να ζω σε καθαρό νερό», «Μην πετάτε σκουπίδια στις θάλασσες», «Όχι πλαστικά μπουκάλια και σακούλες στο σπίτι μας»" αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.