Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Δημοτικού Νικομήδειας - Λυκογιάννης

Την Τετάρτη 31/10/2018, οι μαθητές του Δημοτικού Νικομήδειας - Λυκογιάννης - Λαζοχωρίου - Ταγαροχωρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο του Νταμπώση Ιωάννη στην Κουλούρα Ημαθίας. Σκοπός της εκπαιδευτικής μας δράσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα στάδια της παραγωγής ενός τόσο πολύτιμου προϊόντος της καθημερινής τους διατροφής και της πατρίδας μας όπως το λάδι.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και γνώρισαν από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς (παραλαβή ελαιόκαρπων-αποφύλλωση-πλύσιμο καρπών-σπάσιμο και άλεση-φυγοκέντριση-παραλαβή ελαιολάδου από την ελαιοζύμη-τελικός διαχωρισμός και καθαρισμός του ελαιολάδου-τυποποίηση)μέχρι το τελικό προϊόν και την τυποποίησή του. Τέλος γεύτηκαν το ελαιολάδο και διαπίστωσαν το ιδιαίτερο άρωμά του.

Επίσκεψη στην Έκθεση Συλλογής Νομισμάτων

Την Τετάρτη 31/10/2018, οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση Συλλογής Νομισμάτων στo Δ.Σ. Κουλούρας Ημαθίας.

Ενημερώθηκαν για τις συναλλαγές των ανθρώπων στις πρώτες κοινωνίες που γίνονταν με ανταλλαγή προϊόντων, τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν και το πέρασμα στην εποχή των πρώτων νομισμάτων έως σήμερα. Πληροφορήθηκαν για τους τρόπους κατασκευής τους, τις αναπαραστάσεις που είχαν πάνω τους και την αξία που αντιπροσώπευαν.

Τέλος ξεναγήθηκαν στο πλούσιο υλικό της Έκθεσης από το πρώτο νόμισμα ως το ευρώ.