Το 5ο ΓΕΛ Βεροίας στην 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο ISII “G.Marconi” στην πόλη Piacenza της Ιταλίας, η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+, «Intergrated Science Labs:The innovation of the scientific didactics», στο οποίο το 5ο ΓΕΛ Βεροίας συμμετέχει ως εταίρος.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος από τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία (ISII G.Marconi-Ιταλία, Agrupamento de Escolas da Maia-Πορτογαλία, Colegio Tres Olivos-Ισπανία, Lycee St Paul VI-Γαλλία, και 5ο ΓΕ.Λ. Βεροίας) είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν δια ζώσης και να συζητήσουν διεξοδικά τις μελλοντικές δράσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν, το πρωτόκολλο συνεργασίας των σχολείων, το πλαίσιο και οι δραστηριότητες για κάθε μία από τις τέσσερις μελλοντικές κινητικότητες μαθητών και εκπαιδευτικών, τα απαιτούμενα μέσα καθώς και οι πρακτικές διάχυσης του προγράμματος. Καθορίστηκε επίσης η διεξαγωγή καινοτόμων πειραμάτων τα οποία θα συνδυάζουν τις επιστήμες, «Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία» και διεξοδικά ο τρόπος δημιουργίας αυθεντικού διδακτικού υλικού σχετικό με τα πειράματα. Το υλικό που θα δημιουργηθεί θα διαμοιραστεί στα συνεργαζόμενα σχολεία με σκοπό να δοθεί μια ευρωπαϊκή διάσταση στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Γκανάς και η εκπαιδευτικός, Ευδοξία Μαλάμογλου οι οποίοι στο περιθώριο της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και την οργάνωση του ιταλικού σχολείου, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του, αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί, 6-11 Μαΐου 2019, στο 5ο ΓΕΛ Βεροίας, όπου θα παρουσιαστούν και τα πρώτα πειράματα από μαθητές όλων των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων.