Παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων και Προσαρμοσμένες Δράσεις από το "Εν Σώματι Υγιεί" σε Βεργίνα και Αλεξάνδρεια

ην ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις προσομείωσης αυτών, είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές από δυο Γυμνάσια της Ημαθίας και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο Βεργίνας "Μανόλης Ανδρόνικος" και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας.

Με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικού Φ.Α. των σχολείων κ. Σάρρας Δέσποινα, στα σχολεία παραβρέθηκε ο ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί' κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθηγητής Ειδ. Φ.Α.- Προπονητής ΑμεΑ, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της ΕΑΟμ-ΑμεΑ για τον σκοπό αυτό στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφου έγινε μια μικρή εισαγωγή στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Παραολυμπιακών Αθλημάτων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από στοχευμένες βιωματικές δράσεις να φέρουν τον εαυτό τους στη θέση ενός αθλητή με αναπηρία και να εξασκηθεί σε προσαρμογές των αθλημάτων και διαφόρων άλλων ασκήσεων. Ανάμεσα στα παραολυμπιακά αθλήματα που εξασκήθηκαν τα παιδιά ήταν ο Στίβος, το Ποδόσφαιρο 5x5, το Goalball (με απώλεια οπτικής ανατροφοδότησης), το Boccia, η Πετοσφαίριση Καθιστών, η Καλαθοφαίριση και η Επιτραπέζια Αντισφαίριση (με απώλεια κινητικότητας).

Την παρουσίαση στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας παρακολούθησε και ο νέος Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φυσικής Αγωγής για τα σχολεία Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας κ. Ράπτης Γεώργιος.