Το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 η περιβαλλοντική ομάδα του “Αλεξάνδρειου” 2ου Γυμνασίου Βέροιας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Νάουσας συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μονοπάτια του Βερμίου”.

Αρχικά έφτασαν στον Άγιο Νικόλαο, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και ενημερώθηκαν για τα μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή. ‘Επειτα, το λεωφορείο τους μετέφερε στην περιοχή Γουρνόσοβο προς τα 3-5 Πηγάδια και στη συνέχεια προχώρησαν πεζή, με ξεναγό τους τον κ. Λιλιόπουλο, υπεύθυνο εκπ/κό του προγράμματος. Η διαδρομή περιλάμβανε πεζοπορία, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη φθινοπωρινή φύση, τα ρυάκια, τις βάθρες και τις στοές, που συναντούσαν. Με την επιστροφή τους στο ΚΠΕ Νάουσας συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια και γευμάτισαν.

Την ομάδα συνόδευσαν οι εκπ/κοί κ. Λιακοπούλου Χρυσούλα,Υποδιευθύντρια, και Κωνσταντινίδου Μάρθα.

2o gim erithros

Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες

Την Δευτέρα, 12 και την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκε το σχολείο η εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας, κ. Λιούλια Χρυσούλα και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριές σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες.

Η ενημέρωση έγινε κατά τμήμα και αναφέρονταν στο τι είναι οι Πρώτες Βοήθειες, πώς αξιολογούμε την κατάσταση του θύματος και πώς τις παρέχουμε. Η κ. Λιούλια έδειξε στους μαθητές και στις μαθήτριες τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο, τι κάνουμε σε περίπτωση λιποθυμίας και πώς επαναφέρουμε κάποιον που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν μετά τα Χριστούγεννα.