Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, με τίτλο «Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας» συμμετέχει στη Γιορτή Έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Η γιορτή έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομάδα Μαθητών ESR με ραδιοφωνικούς παραγωγούς από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και το Ρέθυμνο και περιλαμβάνει τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00-22.00, τιμώντας μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

"Σε αυτή τη γιορτή δε θα μπορούσαμε να λείψουμε παρ΄ όλα τα εμπόδια που προκύπτουν! Μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου μας ετοιμάζουν συνεντεύξεις με την κα Σέβη Γεωργιάδου – κοινωνική λειτουργό Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας (ΠΡΟΣΒΑΣΗ) και την κα Ελένη Σβορώνου – συγγραφέα – μέλος της WWWΕλλάς – εμψυχώτρια σε βιωματικά εργαστήρια στο πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Επίσης θα παρουσιαστούν τραγούδια που ηχογραφήσαν μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας "Νότες για την Ειρήνη"του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κατά τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ.

Στην τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή θα αξιοποιηθεί και το υλικό (ραδιοφωνικά μηνύματα - τραγούδια) που έχει παραχθεί για το μαθητικό ραδιόφωνο στο πλαίσιο του 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Αθήνα. Δείτε εδώ.

Κάνουμε όλοι μαζί πράξη το "Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε" στο European School Radio.

Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συντονιστούν στο European School Radio και να συμμετάσχουν ενεργά στην Γιορτή Έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ανάδειξη της σημασίας του σεβασμού των πολιτισμικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των μαθητών του μαθητικού μας ραδιοφώνου – European School Radio, για να δυναμώσουμε το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Ελάτε να Ταξιδέψουμε στην Ελπίδα για έναν κόσμο στον οποίο Όλα τα Δικαιώματα του Παιδιού θα γίνονται σεβαστά από Όλους! Συντονιστείτε εδώ.

Δείτε εδώ τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για να λάβετε μέρος στο quiz της ζωντανής εκπομπής", αναφέρει η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας - φιλόλογος Χαρά Σκουμποπούλου.