Συσπείρωση - Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι όχι σαν φάρσα...

Από την παράταξη εκπαιδευτικών "Συσπείρωση - παρέμβαση εκπαιδευτικών Ημαθίας" ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την ώρα που φοιτητές και μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου, στη συρρίκνωση της παιδείας για το δικαίωμα στη μάθηση και στην εργασία για όλους, στον αντίποδα, εθνικιστές και φασίστες δημιουργούσαν τον «στρατό» αντίπαλων μαθητών, εθνικιστές θεματοφύλακες του ολοκληρωτισμού του συστήματος, στο όνομα της Μακεδονίας.

 Η στράτευση μαθητών από φασίστες, η δημιουργία εθνικιστικού νεολαιϊστικου κινήματος, θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία προ του Β’Π.Π.

Μια περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί να αντιληφθούμε για το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις δήθεν «αγωνίας» για το μέλλον της χώρας. Η σημερινή και χτεσινή άκρα δεξιά των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, με πρόσχημα το Μακεδονικό υποκίνησε το μίσος και τον φασισμό αρχικά με τα συλλαλητήρια και τώρα τις καταλήψεις των σχολείων ξερνάει θάνατο με την στοχοποίηση συναδέλφων που αισθάνονται την ευθύνη απέναντι σε ένα σχολείο που μορφώνει τους μαθητές με τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Μόνο που οι ακροδεξιοί-νεοναζί οργανωτές τους «ξεχνούν» να αναφέρουν μια σημαντική λεπτομέρεια. Ότι βαρύνονται με την υπογραφή της παράδοσης του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας στη ναζιστική βουλγαρική κατοχή το 1941, μιας περιοχής που απελευθερώθηκε από το βουλγαρο-ναζιστικό ζυγό, από τις μεραρχίες Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με τη συμμετοχή τόσο ελληνόφωνων όσο και σλαβόφωνων ένοπλων τμημάτων.

Ξεχάστηκε ακόμα να αναφερθεί ότι σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές καμπές η άκρα δεξιά στήριξε τον κατακτητή, τον ιμπεριαλιστή, τον εισβολέα, συμπαρατάχθηκε μαζί του και πολέμησε ενάντια στην εθνική αντίσταση, στην μετεμφυλιακή αντίσταση και στην αντιδικτατορική πάλη.

Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίξουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.
Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά! Να μην περάσει ο Φασισμός!