Δημήτρης Ταχματζίδης: "Εκτόξευσαν λάσπη εναντίον μου και παρότρυναν τον κόσμο να με λιντσάρει"

Το προηγούμενο διάστημα, αποτέλεσε αναμφίβολα πρόσωπο των ημερών. Ο καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης βρέθηκε στο στόχαστρο για πράγματα που δεν είπε και δέχθηκε απειλές. Σήμερα που η...σκόνη από το θέμα έκατσε και αποδείχθηκε ότι όλο αυτά που ακούστηκαν εις βάρος του ήταν ψευδείς ειδήσεις που είχαν στόχο να τον πλήξουν, έκανε την εξής δήλωση:

"Το άρθρο 26 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Κι όμως, σαν σήμερα, πριν από μία εβδομάδα, ξεκίνησε στην χώρα μας μία εκστρατεία φόβου, η οποία προσπάθησε να στερήσει το δικαίωμα αυτό απο τα παιδιά μας καλώντας τα να κλείσουν τα σχολεία.

Μέρος της εκστρατείας αυτής ήταν και η εκτόξευση λάσπης εναντίον μου, η οποία παρότρυνε τους συμπολίτες μας να με λυντσάρουν δημόσια, όπου με βρουν. Άτομα που ούτε με γνώρισαν, ούτε και είχαν προσωπική άποψη περί εμού έριξαν κάθε είδους χολή εναντίον μου. Πολλοί, μάλιστα, συμπολίτες μου από τη Βέροια αναπαρήγαγαν τη λάσπη αυτή άκριτα.

Προσπάθησα να αντιμετωπίσω αυτή τη φασιστική λαίλαπα στοχοποίησής μου και να την πολεμήσω με ηρεμία, νηφαλιότητα και αξιοπρέπεια, με αρετές, δηλαδή, που μόνο η εκπαίδευση χαρίζει. Εκατοντάδες άνθρωποι, γνωστοί φίλοι αλλά και άγνωστοι συμπαραστάτες, στάθηκαν με υπομονή και αξιοπρέπεια στο πλάι μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους, όσους με βοήθησαν με εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Λονδίνο και τις Η.Π.Α. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν με αξιοπρέπεια το όλο θέμα. Η αγάπη του κόσμου και το δίκιο με βοήθησε να φέρω εις πέρας ένα δύσκολο έργο: το σχολείο ήταν σήμερα ανοιχτό και το μάθημα έγινε κανονικά όπως πάντα!

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό Περί Παιδείας νόμο 1566/85 που ορίζει ότι εμείς οι φιλόλογοι είμαστε "οι θεματοφύλακες της ανθρωπιστικής διάστασης της Παιδείας" συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας για σχολεία ανοιχτά που καλωσορίζουν με αγάπη όλα τα παιδιά του κόσμου, μακριά από κάθε μισαλλοδοξία και φανατισμό. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τις "ελευθέριες τέχνες", για μία εκπαίδευση που ελευθερώνει το νου και βοηθά τον άνθρωπο να διεκδικήσει συλλογικά ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο αγάπη και ειρήνη για όλους τους ανθρώπους. Τίποτε δεν τελείωσε. Τώρα όλα ξεκινούν. Το μάθημα συνεχίζεται! The battle rages on!".