Ενημέρωση στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Τετάρτη 19.12.2018 στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας έγινε παρουσίαση, από Αστυνομικούς της Ομάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Τμήμα Θεσσαλονίκης), σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, σε όλους τους μαθητές των Α' & Β' τάξεων του Σχολείου.

Οι μαθητές, παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλη την παρουσίαση (μιας ώρας περίπου) και είχαν την ευκαιρία επίσης να ενημερωθούν, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά το σερφάρισμα τους στο Ίντερνετ. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι τα βίντεο που παρουσιάστηκαν από την Ομάδα Δίωξης, προσδιόρισαν με απόλυτη ακρίβεια, δύσκολες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθούν τα παιδιά, καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Συμμετοχή στην 38η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

To 3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετείχε στην 38η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, στις 14 - 17 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η μαθήτριά  Χατζηλευτέρη - Μιχαλά Αναστασία εισηγήθηκε την πρόταση της ομάδας της, προσομοίωση λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα «Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις».

Το πλαίσιο συγγενεύει με αυτό των Αγώνων Επιχειρηματολογίας, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά η Αγγλική γλώσσα. Συνοδοί καθηγητές ήταν η Διευθύντρια Α. Καρακώστα, η κ. Σ. Τζήμα και η κ. Δ. Παπαδοπούλου. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν η Σταυρούλα Κατσιγιάννη και η Χατζηλευτέρη - Μιχαλά Αναστασία, από τη Β΄ τάξη.