Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

ekfovismos

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί, συνεχίζοντας την προσπάθεια συμβολής της στη διερεύνηση θεμάτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού , οργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying): Το μέγεθος του προβλήματος και οι συνέπειες στην υγεία και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των νέων».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11:00 πμ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βεροίας και στόχος της είναι να προσφερθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους ειδικούς , αλλά και στο πλατύ κοινό (γονείς, κηδεμόνες, κάθε ενδιαφερόμενο) συγκεκριμένες και βάσιμες ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ομιλητές θα είναι:

1. Ο κύριος Πέτρος Σκαπινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , ο οποίος θα αναφερθεί στις συνέπειες του εκφοβισμού στην υγεία.

2. Ο κύριος Γρηγόρης Μιχάλης, υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναφερθεί στον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης μαθητών που είναι θύματα bullying αναφέροντας πρακτικά παραδείγματα

3. Η κυρία Τατιάνα Γκάτσα, Συντονίστρια του Παρατηρητηρίου πρόληψης σχολικής βίας και εκφοβισμού, Ψυχοπαιδαγωγός - Φ.Π.Ψ., MSC Κοινωνικής Ιατρικής –Παιδοψυχιατρικής, υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν. Ιωαννίνων η οποία θα ορίσει το φαινόμενο και θα περιγράψει τα γενικά του χαρακτηριστικά, βασιζόμενη σε μελέτες του Παν. Ιωαννίνων.

4. Η κυρία Μαρία Πανταζή, Ψυχολόγος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, η οποία θα αναφερθεί στην εμπειρία του Οργανισμού , μέσα από συγκεκριμένα περιστατικά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό και Φωνητικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βεροίας, υπό τη Διεύθυνση της κυρίας Βιργινίας Καραφούσια.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Σχολείων της περιοχής μας και όλους τους συμπολίτες μας, να παρακολουθήσουν την Ημερίδα, γι' αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα της εποχής και της κοινωνίας μας.