Ταυτόχρονη συμμετοχή του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής σε δύο δράσεις

Ταυτόχρονη συμμετοχή μαθητών του ΓΕΛ Πλατέος -Κορυφής στο σεμινάριο “Μορφές ενεργούς συμμετοχής του πολίτη e-Democracy και Ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Αθήνα και στην 38η Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Ε.Κ.Ν.Ε) στην Θεσσαλονίκη .

Oι συμμετέχοντες του σεμιναρίου στην Αθήνα δημιούργησαν δικές τους δράσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων μέσα από την ομαδική εργασία και μεθόδους μη-τυπικής εκπαίδευσης. Το πλάνο του σεμιναρίου περιλαμβάνει τρεις (3) συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τρία αντίστοιχα Σαββατοκύριακα στην Πρωτεύουσα. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 15 – 16 Δεκεμβρίου.Οι μαθήτριες Μητράκου Δέσποινα,Παπαδοπούλου Ελένη,θωμαίσινα Αντωνία με την συνοδό καθηγήτρια κ.Καϊτζή Ευαγγελία επέστρεψαν ενθουσιασμένες απ΄αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία στην Αθήνα.

Με δύο μαθητές, την Λούκα Ελένη , τον Θάνο Χατζόπουλο και με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις κ.Παπαποστόλου Γεωργία και Μαδεμλή Μάγδα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του λυκείου στην 38η Συνδιάσκεψη Νέων (προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)270 μαθητές από Ήπειρο,Θεσσαλία,Θράκη και Μακεδονία έγιναν χωρίστηκαν σε επιτροπές με µε κρίσηµα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας. Στο πλαίσιο των δύο ετήσιων Εθνικών Συνδιασκέψεων που διοργανώνει, το ΕΚΝΕ επιλέγει τους µαθητές που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις ερχόµενες Διεθνείς Συνόδους. θα επιλεγούν οι επτά (7) µαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 89η Διεθνή Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2019 στο Γερεβάν της Αρµενίας. 23 επιπλέον επιλαχόντες θα έχουν την ευκαιρία να συµµετάσχουν σε άλλες περιφερειακές δράσεις σε διεθνές επίπεδο.