Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στα πλαίσια του Erasmus πήραν συνέντευξη από τον Μ. Τρεμόπουλο

Την Τετάρτη, 12/12/18, ο πρώην ευρωβουλευτής, κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας Erasmus+ KA2. Οι μαθητές έθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με τη Δημοκρατία και την Αειφορία και το κατά πόσο αυτές είναι δυνατόν να συμπραγματωθούν στο πλαίσιο της Ελλάδας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα προς τον αειφορικό τρόπο διαχείρισης φυσικών πόρων, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, αλλά υπολείπεται ακόμη σε αρκετά σημεία από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις και δράσεις, οι οποίες μόνο με ισχυρά επιχειρήματα, διαβούλευση και συναίνεση των πολιτών μπορούν να προχωρήσουν στην πραγμάτωσή τους. Το σχολείο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι Κατερίνα Δέλλα, Έλενα Θεοδώρου, Λεωνίδας Κουκουράβας, Νίκος Τσιφλίδης και Μαρία Τσουφλίδου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Γιαννάκη Έλενα, Τότσκα Κατερίνα και Αξούριστου Χαρά.