Ειδικό Σχολείο Βέροιας: «Γίνε πιο δυνατός γιατί είσαι διαφορετικός»

eidiko copy

Από το Ειδικό Σχολείο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία άνοιξε μια ζεστή αγκαλιά σε δεκάδες μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, που επισκέφτηκαν για 7 ημέρες το σχολείο μας.Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αρκετών σχολείων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου με σκοπό την αλληλογνωριμία, την επαφή, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίησή τους για τα άτομα με αναπηρία και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η επίσκεψή τους στο σχολείο περιείχε: ξενάγηση στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών μας, επαφή και γνωριμία με τους μαθητές μας και μια διαδραστική εκδήλωση με την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του σχολείου, που περιείχε γνωριμία , συζήτηση, ενημέρωση, βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα με θέμα «Αν ήμουν στη θέση σου» ,τρόπους συμπεριφοράς, προσέγγισης και αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία και μία ολιγόλεπτη ταινία.

Στις 3 Δεκέμβρη το Μουσικό Σχολείο Βέροιας μας ταξίδεψε με τη μουσική και τα τραγούδια των μαθητών της Α' και Β' Γυμνασίου με τη θετική και ευαίσθητη ανταπόκριση των καθηγητών τους κ. Χ. Σκουμποπούλου, Κ. Ιντζεβίδου, Β. Βαλαβάνη Ε. Μαντζίγγου. και Φ Χαμιδιελή για την εικαστική δημιουργία.

Για πρώτη φορά οι μαθητές παρουσίασαν το μελοποιημένο ,από το σχολείο τους, τραγούδι που έγραψε μια μαθήτρια του Λυκείου Εχεδώρου με τίτλο «Γίνε δυνατός γιατί είσαι διαφορετικός» και έδωσαν στους μαθητές μας μια ιδιαίτερη μουσική αγκαλιά που τους γέμισε χαρά, συγκίνηση και ευχαρίστηση.
Το Σχολείο μας, για μια ακόμα χρονιά, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που μας επισκέφθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με θετική διάθεση, προσφορά, συνεργασία και ευαισθησία.

Ευχαριστούμε πολύ :

- Τους μαθητές του Στ2 του 12ου Δ.Σ. Βέροιας και την εκπαιδευτικό κ. Παπαδοπούλου Μαρία.
- Τους μαθητές των Β΄ ,Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δ.Σ. Διαβατού και τους εκπαιδευτικούς κ. Ρ. Μουταφίδου, Ε. Θεοδωρίδης, Γ. Γεωργιάδης, Κ. Μπαλλή.
- Τους μαθητές του Στ1 και Στ2 του 5ου Δ. Σ. Βέροιας και τους εκπαιδευτικούς κ. Κ. Ζαφειρίου και Σ. Μπασδέκη.
- Τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 6ου Δ. Σ. Βέροιας και τις εκπαιδευτικούς κ. Κ. Μακρυγιάννη και Μ. Βαϊνά.
- Τους μαθητές των Στ1 και Στ2 του 8ου Δ.Σ. Βέροιας και τους εκπαιδευτικούς κ. Σ. Ζερδαλή , Κ. Προυσαλίδου και Σ. Μιχαηλίδου.
- Τους μαθητές του Ε3 του 5ου Δ. Σ. Βέροιας και τους εκπαιδευτικούς Γ. Στεφανάκη και Ε. Παπαδοπούλου.
- Τους μαθητές της Α' και Β' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και τους εκπαιδευτικούς τους, κ. Χ. Σκουμποπούλου, Κ. Ιντζεβίδου, Β. Βαλαβάνη Ε. Μαντζίγγου, και Φ Χαμιδιελή.

Στα πλαίσια της ίδιας ημέρας, ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος Artville επισκέφτηκε την Τρίτη 9-12-2014 το σχολείο μας για να παίξει και να δημιουργήσει με τα παιδιά. Τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν με την καρδιά τους με τα παιχνίδια που ετοίμασαν τα παιδιά του Artville. Ευχαριστούμε θερμά τους Βασίλη Ιωάννου, Νίκο Βαρούδη, Μαρία Καραϊσάρογλου και Άννα Χλωροτύρη καθώς επίσης και τον πρόεδρο του συλλόγου Φώτη Νταβόρα και ελπίζουμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας στην εκδήλωση του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος στο Λιτόχωρο

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ.

Το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα αποτελεί μια πολιτιστική φιλανθρωπική οργάνωση, υπό την αιγίδα των Ελλήνων Ομογενών της Αμερικής. Η εκδήλωση είχε στόχο την παρουσίαση και την προβολή του έργου που επιτελούν φορείς- σχολεία για τα άτομα με αναπηρία, την υποστήριξη και την βοήθεια στις προσπάθειές τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Ειδικό Σχολείο Κατερίνης, το Ειδικό Σχολείο Βέροιας, η Μέριμνα Κατερίνης και το ΤΕΕ Β΄ βαθμίδας Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία παρουσίασαν ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών. Επίσης παρουσίασαν χορούς και θεατρικό δρώμενο. Την εκδήλωση παρακολουθούσαν διαδικτυακά και ομογενείς στην ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Α. Τσιόγκας, η Κοινωνική Λειτουργός Ε. Οικονομίδου, η Ψυχολόγος Μ. Ζιακάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Ε. Στεφανάκη , η κ. Πετρίδου Ν. και μαθητές μας.