Ευχετήριο μήνυμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας στους μαθητές

Από την Ομοσπινδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας, ανακοινώθηκε το εξής μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις:

"Για τις πανελλήνιες εξετάσεις :
καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σ’ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις! Τη μάχη των εξετάσεων να τη δώσετε με αισιοδοξία και καθαρό μυαλό.

Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, με τα διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης να ταλανίζουν γονείς και μαθητές. Κάθε χρόνο οι μαθητές οδηγούνται στις εξετάσεις έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες. Επίσης, οι οικογένειές τους, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, χρειάστηκαν μεγάλες οικονομικές θυσίες για να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό.

Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή την αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμιά μετά τις εξετάσεις, χρειάζεται, είτε σαν μελλοντικοί σπουδαστές να παλέψετε για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου ζωής, διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμα στη μόρφωση, είτε σαν εργαζόμενοι να διεκδικήσετε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια .
Μην κάνετε έκπτωση στα θέλω σας και στα όνειρα σας. Να έχετε πάντα ψηλά το κεφάλι!

Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν μπορεί να σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!!

Καλή επιτυχία".