Διαμαρτυρία γονέων μαθητών του 5ου Δημοτικού Νάουσας για το γυμνάσιο εγγραφής των αποφοίτων του σχολείου

Την ανάκληση της απόφασης με την οποία οι μαθητές της Στ΄τάξης του χρόνου θα πρέπει να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας και όχι στο 3ο, ζητούν γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Νάουσας. Στην επιστολή που έστειλαν στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου αναφέρει:

"Εχθές το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση του σχολείου ότι σύμφωνα με την αρ. 9146/11-6-2019, απόφαση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης, οι μαθητές της Στ΄τάξης του χρόνου θα πρέπει να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο και όχι στο 3ο που από το 1985 φιλοξενεί του αποφοίτους του σχολείου μας.

Πρόκειται για μια ανήκουστη απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα γεωγραφικά και χωροταξικά δεδομένα της πόλης μας. Επιπλέον προκαλεί πολλά προβλήματα στη ζωή των μαθητών και των γονέων τους, αφού μαθητές που θα μπορούσαν με 2-3 λεπτά περπάτημα να μετακινηθούν στο 3ο γυμνάσιο, με βάση την απόφαση θα πρέπει να διανύσουν 2χλμ., για να βρεθούν στην άλλη άκρη της πόλης, χρησιμοποιώντας προφανώς το αυτοκίνητο ως μεταφορικό μέσο.

Απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα της λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, προτείνουμε τη δίκαιη ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού με βάση τα χωροταξικά δεδομένα. Η λύση θα έπρεπε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια από τα όμορα σχολεία του κέντρου, που βρίσκονται σε μια πρόσφορη απόσταση και όχι να μεταφέρεται το πρόβλημα στα πιο απομακρυσμένα σχολεία που εδώ και 35 χρόνια ανήκουν στο γειτονικό 3ο Γυμνάσιο Νάουσας.

Η απόφαση είναι παράλογη, ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους Συλλόγους Γονέων και είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστούμε το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους,
• Δεν συμφωνούμε με την Αποφάση και ζητούμε την ανάκλησή της

Mε εκτίμηση
Οι Γονείς και Κηδεμόνες 5ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας".