Απολογισμός του προγράμματος ERASMUS+ στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και με τη λήξη του διδακτικού έτους το πρόγραμμα ERASMUS+ “ISLAB: Integrated Science Labs” του 5ου ΓΕΛ Βέροιας παρουσίασε σε ανοιχτή εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκατρείς μαθητές του Σχολείου μας με τις οικογένειες τους και έξι εκπαιδευτικοί που αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα. Οι μαθητές Σουμελίδου Ελευθερία και Πιπερίδης Παναγιώτης παρουσίασαν με σαφή και γλαφυρό τρόπο την ετήσια δράση η οποία εν συντομία περιελάμβανε:

Προπαρασκευαστική συνάντηση των εκπαιδευτικών στην Πιατσέντζα της Ιταλίας το Νοέμβριο του 2018 για τον συντονισμό του προγράμματος

Πολύμηνη προετοιμασία της ελληνικής ομάδας για την υποδοχή των ξένων αποστολών. Στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής οι μαθητές παρασκεύασαν στο εργαστήριο χημείας του Σχολείου μας σαπούνια και βιοντίζελ χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ελαιόλαδο και χρησιμοποιημένα λάδια.

Υποδοχή και φιλοξενία επί μία εβδομάδα το Μάιο του 2019 είκοσι δύο μαθητών και εννέα καθηγητών από τα τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Επακολούθησε συζήτηση κατά την οποία μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρίες που αποκόμισαν και ανέδειξαν τα τεράστια οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος. Η επόμενη δραστηριότητα έχει προγραμματισθεί για το Οκτώβριο του 2019 στην πόλη Maia της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή έξι μαθητών και τριών εκπαιδευτικών του Σχολείου.

5oGEL erasm4