Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για εκπαιδευτικούς

Στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέροια σεμινάριο πρώτων βοηθειών το οποίο παρακολούθησαν 130 εκπαιδευτικοί σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η παρουσίαση έγινε από πιστοποιημένα μέλη του Οργανισμού “Kids save lives" και της «Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας» και αφορούσε θέματα όπως η εφαρμογή της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμού, λιποθυμίας, πνιγμού, πνιγμονής κ.ά με πρακτική εφαρμογή των αντίστοιχων τεχνικών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

protes voith2

Στόχος του σεμιναρίου είναι η διάχυση αυτής της πολύτιμης γνώσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στα παιδιά ώστε τα ίδια, αν χρειαστεί, να μπορούν να βοηθήσουν τους συμμαθητές ή τους οικείους τους.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τέτοιου είδους μαθήματα θα πρέπει να αποτελούν μέρος της διδασκόμενης ύλης στα σχολεία μας, καθώς η Χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση όσο αφορά στη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των πρώτων βοηθειών.