Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Συνεκπαίδευση παιδιών με και χωρίς προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς» πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου (Μεντρεσέ Τζαμί) της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, από 8.30 έως 14:00, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Συνεκπαίδευση παιδιών με και χωρίς προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς».

Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γεώργιο Μακαρατζή και τον Συντονιστή Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Νικόλαο Μπίνια του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ημερίδα συμμετείχαν: (α) οι εκπαιδευτικοί των τάξεων στις οποίες φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με παράλληλη στήριξη και βοηθητικό προσωπικό ή επισκέπτονται το τμήμα ένταξης (β) οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης (γ) οι εκπαιδευτικοί του τμήματος ένταξης (δ) οι νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες (ε) το βοηθητικό προσωπικό (στ) οι ψυχολόγοι των ομάδων σχολείων και (ζ) τα μέλη της ΕΔΕΑΥ (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το θεσμικό και παιδαγωγικό πλαίσιο των δομών ειδικής αγωγής στο γενικό σχολείο, καθώς και συνεργατικές πρακτικές συνεκπαίδευσης. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα, αφού διάβασε τη διάγνωση ενός μαθητή ή μιας μαθήτριας, ετοίμασε το Ατομικό Πρόγραμμα

Παρέμβασης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης ή συμπεριφοράς του/της. Κατόπιν, ένας/μια εκπρόσωπος από κάθε ομάδα παρουσίασε το Ατομικό Πρόγραμμα Παρέμβασης. Ακολούθησε συζήτηση.